Ieder kind krijgt de jeugdhulp die bij hem of haar past. Dat kan zijn:
Lees meer over soorten jeugdhulp op de website van de Rijksoverheid.
Soms woont een kind (tijdelijk) in een pleeggezin of in een zorginstelling. Dan heeft u bijna altijd het recht om uw kind te zien. Uw kind heeft ook het recht om u te zien.
De vertrouwenspersoon van het Advies- en Klachtbureau Jeugdhulp (AKJ) kan u meer vertellen over uw rechten.
De hulp van een vertrouwenspersoon is gratis.
U kunt ook terecht bij een cliëntondersteuner. MEE Midden-Holland en Stichting Kernkracht bieden advies en ondersteuning. Kijk op de website en neem contact op. Of neem contact op met Team Wadwijzer.
MeePlus Midden-Holland biedt informatie, advies en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen (0-100) met een (licht)verstandelijke beperking, vorm van autisme, niet-aangeboren hersenletsel, chronische ziekte of psychische problematiek in combi met een (licht)verstandelijke beperking. Zelfregie en meedoen in de samenleving staan centraal in onze werkwijze.
Je kunt bij ons informatie en advies vragen als je een huis zoekt of je woning wil aanpassen. Bij Wadwijzer kun je ook hulp vragen over de situatie thuis. Omdat je ouder wordt of omdat je voor iemand zorgt. Maar ook over het gezond en veilig opvoeden en opgroeien van kinderen en vrijwilligerswerk ter ondersteuning van een gezin.
Heb je vragen over inkomen? Of zoek je steun bij schulden en het omgaan met wetten en regels? Samen met jou zorgen wij ervoor dat je weet wat je kunt doen om de touwtjes weer in handen te krijgen.
Wij zijn er ook voor mensen die zorgen hebben om een ander. Is er iemand in je omgeving die zichzelf verwaarloost, psychische problemen heeft of vereenzaamt en die geen hulp zoekt. Of ben of ken je een mantelzorger die te zwaar onder druk staat.